Житомирська вул.

Вулицю Паращука з вул.Гіпсовою з’єднує вулиця Житомирська, названа так 1946 року. Від 1933-го вона називалася Князевича на честь генерала, учасника повстання під проводом Тадеуша Костюшка Кароля-Отто Князевича (1762-1842), в часи німецької окупації – Йоганн Штраусґассе.

Забудова: 2-поверховий польський конструктивізм 1930-х років і 2, 3 і 4-поверховий 1960-х.

Вулицю Труша з вул.Житомирською з’єднує вулиця Паращука, яку назвали так 1993 року на честь українського скульптора Михайла Паращука (1878-1963). Від 1933-го вона називалася Сулковського на честь одного з перших кавалерів ордена Virtuti Militari, якого нагородили за участь у війні Польщі проти Росії 1798 року, Юзефа Сулковського, за часів німецької окупації – Пауль Лінкеґассе, від 1945-го – Качинська, від 1946-го – Пестеля на честь російського революціонера-декабриста першої половини ХІХ століття.

Забудова вулиці: 2-поверховий польський конструктивізм 1930-х і 5-поверховий 1960-х.

Джерело: “”, 23 листопада 2007 року, № 213 (283)