Єфремова вул.

Вулицю Київську з Конотопською з’єднує вулиця Єфремова, названа так 1992 року на честь видатного українського письменника і громадсько-політичного діяча Сергія Єфремова (1876-1937). Від 1863-го вона мала назву Штандовська на Байках, від 1871-го – Мурарська, від 1933-го – Мончинського, в часи німецької окупації – Шлєзвіґерґассе, від 1946-го – Карла Маркса на честь основоположника комунізму.

В шестиповерховому житловому будинку 1970-х № 37 за радянських часів був промтоварний магазин-салон з обслуговування інвалідів Великої Вітчизняної війни Радянського та Залізничного районів, зараз тут – комунальне підприємство “Старий квартал”, магазин побутової хімії та крамниця покриття на підлогу “Вінісін Плюс”. У 1950-х на місці цього будинку була артіль “Мебельник”.

У житловому будинку № 40 за Польщі містилася художня майстерня Паммера “Батик артистичний”.

Чотириповерховий житловий будинок № 53 збудовано на початку 1960-х.

Будівлю спортивного залу з боротьби № 86-а на початку 2007 року знесли.

Забудова вулиці – сецесія, конструктивізм, радянська забудова 1960-1990-х.

Джерело: “”, 15 червня 2007 року, № 101 (1352)

Вулицю Єфремова з вул.Бандери з’єднує вулиця Старицького, названа так 1946 року на честь видатного українського письменника, театрального та громадсько-культурного діяча Михайла Старицького (1840-1904). Від 1913-го вона називалася Окульського, в часи німецької окупації – Фальгенгайнґассе. Забудова вулиці – здебільшого сецесія та конструктивізм.