Сулими вул.

Вулицю Народну з вул.Терлецького з’єднує вулиця Сулими, названа так 1944 року на честь запорізького гетьмана XVII століття Івана Сулими. Від 1928-го називалася Оборони Двірця, на честь оборони поляками залізничного вокзалу від наступу українських військ 1918 року. Забудова вулиці: одно- та двоповерховий конструктивізм 1930-х років, двоповерхова барачна забудова 1950-х, чотириповерхова 1960-х, одноповерхова садибна, нові двоповерхові забудови 2000-х років.

Вул.Сулими з вул.Терлецького з’єднує вулиця Копача, названа так 1993 року на честь українського філолога й публіциста Івана Копача (1870-1952). Від 1938 р. вона називалася Бітшана на честь наймолодшого з львівських “орлят”, які брали участь в українсько-польській війні 1918 року, Юрек Бітшан загинув у 13-річному віці. Від 1950-го мала назву Сулими бічна. Забудова: одно- та двоповерховий конструктивізм 1930-х років, одноповерхова садибна забудова, нові забудови 2000-х років.

Вул.Сулими з вул.Терлецького з’єднує вулиця Пташина, названа так 1928 року. Забудова: одно- і двоповерховий конструктивізм 1930-х років, одноповерхова садибна забудова.

Вул.Сулими з вул.Терлецького з’єднує також вулиця Багряного, названа так 1992 року на честь українського письменника Івана Багряного (Іван Лозов’ягін) (1906-1963). Від 1928 року мала назву Олеховського на честь полеглого учасника українсько-польської війни 1918-1919 років, у 1946-1992 рр. – Гурської на честь польської письменниці Халіни Гурської, яку німецькі нацисти закатували у Львові 1942 року. Під № 38 від радянських часів – церква Адвентистів сьомого дня. У новому будинку № 44 міститься Українське біблійне товариство західного регіонального центру. Забудова вулиці: двоповерховий конструктивізм 1930-х років, двоповерхова барачна забудова 1950-х, одноповерхова садибна, п’ятиповерхова 1980-х.

Вул.Городоцьку із вул.Сулими з’єднує вулиця Проста, названа так 1928 року. Забудова: одно- та двоповерховий конструктивізм 1930-х років, одноповерхова садибна забудова, нові житлові забудови 2000-х років.

Джерело: “”, 21 грудня 2007 року, № 233 (303)