^Сн – Ся

Соборна пл.

Між вулицями Сербською, Винниченка, Пекарською, Франка і площею Галицькою розташована площа Соборна, названа так 1993 року, від середини XVII ст. мала назву Бернардинська, у 1946-1993 роках іменувалася площею Возз’єднання на честь входження 1939 року західноукраїнських земель до складу СРСР.

Будинок № 14 розібрали у 2000-х роках. У житловому будинку № 15 до війни містився магазин офісних меблів Возачинського, у 2000-х роках будівлю розібрали.

Джерело: “”, 26 червня 2008 року, № 90 (398)

Поч. 20 ст. Загальний вигляд з півдня
Будинок (Соборна пл., 1) споруджений в 1902 р. (архіт.К.Боублік) у стилі бароко. Декор його проектував Е.Ковач. На першому поверсі розміщена аптека,…
Будинок (№ 1) (+)
Будинки (Галицька пл., 2, 2а) споруджені в 1902 р. (архіт.К.Боублік) у стилі бароко. 	На плані Львова тут показано будинки № 2 та 2а, але в натурі я…
Будинок (№ 2) (+)
Костел бернардинів 1630 р. і монастир бернардинів 1630 р. [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.:…
Кляштор бернардинів (№ 3) (+)
Варшавський готель (Соборна пл., 5) споруджено в 1860-х рр. 	У будинку № 5 від польських часів розташовувався ресторан Хамайдеса і готель…
Варшавський готель (№ 5) (+)
Військова комендатура (Галицька пл., 6) споруджена в 1839 – 1840 рр. (архіт. В.Шмідт, Ф.Ондерка) у стилі бідермаєр. 	Адресу № 6 від часів СРСР має…
Військова комендатура (№ 6) (+)
Краківський готель (№ 7)
Краківський готель (№ 7) (+)
У будинку № 9 від часів СРСР міститься палата адвокатів, за радянських часів у 50-60-х роках тут був також ремонт годинників. 	Ілько Лемко 	Джерело:…
Житловий будинок (№ 9) (+)
У будинку № 10 у 1950-х роках працювала майстерня ремонту взуття, у 1960-1990-х – магазин “Спорттовари”, зараз тут продуктовий “Домашній магазин”,…
Житловий будинок (№ 10) (+)
У житловому будинку № 11 за польських часів містився магазин електротехнічних товарів Дрешера, в часи СРСР – магазин “Посуд і господарські товари”,…
Житловий будинок (№ 12а)
Будинок (№ 14)
Будинок (Соборна пл., 17 – інколи кажуть Галицька пл., 9) споруджений в 1875 р. у стилі ренесанс для Товариства львівських столярів, триповерховий. …
2007 р. Львів: на площі Соборній знайшли залишки дерев’яного водопроводу