Стара вул.

Площу Торгову з площею Різні з’єднує вулиця Стара, названа так 1950 року. Від середини ХІХ століття вона мала назву Цибульна, від 1934-го – Ашкеназі на честь польського історика, політика й дипломата єврейського походження Шимона Ашкеназі (1866-1935), за часів німецької окупації – Міштґассе.

Під № 1 за часів СРСР був магазин “Тканини”, зараз цієї адреси не існує. Під № 2 за Польщі працював магазин кухонного посуду Арона, тепер цієї адреси також не існує. У будинку № 3 за польських часів був магазин взуття Каве, за радянських – інспекція у справах неповнолітніх, зараз цього будинку не існує, а адресу № 3 має ринок “Добробут”. Під № 4 за Польщі містилися: кондитерська Ганделя, магазин кухонного посуду Канделя та Плівера та магазин взуття Бляуера, за часів СРСР – ремонт взуття, тепер цієї адреси не існує. Під № 11 за польських часів працював магазин кухонного посуду Фрухса; під № 13 у 1950-х – швейна артіль імені Молотова, у 1960-1970-х – Львівське об’єднання перукарських послуг; під № 15 за Польщі був прийом макулатури Ляндау, зараз усіх цих адрес не існує. Нині на вулиці залишився єдиний житловий будинок, який має адресу № 6.

Більшість будинків зруйнували у воєнні й повоєнні часи аж до 1980-1990-х років. 2006-го вулицею Старою і площею Різні пролягла нова транспортна розв’язка від площі Торгової до проспекту Чорновола. Забудова вулиці в стилі класицизму, нові забудови 1990-х і 2000-х років ринку “Добробут”.

Джерело: “”, 25 квітня 2008 року, № 60 (368)