^Сн – Ся

Стецька вул.

Вулиці Герцена та Грушевського з’єднує вулиця Стецька, названа так 1993 року на честь провідного діяча Організації Українських Націоналістів Ярослава Стецька (1912-1986), від 1907-го називалася Сенаторська, від 1933 р. – Падеревського на честь видатного польського піаніста, композитора, політика, прем’єра Польщі Іґнаци Яна Падеревського (1860-1941), у 1946-1993 роках іменувалася Добролюбова на честь російського письменника і критика Нікалая Добролюбова (1836-1861), частина вулиці між Саксаганського і Грушевського від 1919-го мала назву Дулембянки на честь польської художниці, учасниці жіночого руху Марії Дулембянки (1861-1919), а в часи німецької окупації ця вулиця називалася Ботанічна, бо неподалік розташовувався Ботанічний сад університету.

Забудова вулиці: історизм, сецесія, конструктивізм.

Джерело: “”, 21 листопада 2008 року, № 172 (480)

Житловий будинок (№ 10)
4 квітня 2012 р. Фото М.І.Жарких. 	Будинок (вул.Стецька, 13) споруджено в 1927 – 1929 рр. (архіт. Є.Червінський) у стилі арт деко. Еркер прикрашено…