^Г

Городоцька вул.

Городоцька вул.

Розмір зображення: 800:600 піксел

Перейменування: до 1871 р. вживалась назва вул.св.Анни – для ділянки від Торгової площі до костелу св.Анни; в 1871 – 1944 рр. ця ділянка звалась вул.Казимирівська; ділянка від костелу св.Анни до сучасної вул.Кульпарківської звалась вул.Городоцька; ділянка далі на захід до 1933 р. вважалась окремою вул.Богданівка;

(1)  2  3

План (№№ 23 – 67, 20 – 36)
План (№№ 55 – 83, 32 – 50)
Будинок (вул.Городоцька, 2) споруджено в 1910 – 1913 рр. (архіт. Ю.Пйонтковський, скульптор С.Р.Пліхаль) для купця М.Полтурака як “Товарна біржа”. …
Товарна біржа (№ 2) (+)
8 квітня 2012 р. Фото М.І.Жарких. 	У житловому будинку № 3 за Польщі містилися біжутерія Кінстора, магазин тканин Адлерштайна й суконні товари…
Житловий будинок (№ 3)
8 квітня 2012 р. Фото М.І.Жарких. 	У житловому будинку № 4 за Польщі були 1-ша фабрика парасоль, магазин музичних інструментів “Ліра” Ліпшютца й…
Житловий будинок (№ 4)
8 квітня 2012 р. Фото М.І.Жарких. 	У житловому будинку № 5 за польських часів була годинникарська майстерня Аустрайхера й торгівля сукном Соломона…
Житловий будинок (№ 5)
8 квітня 2012 р. Фото М.І.Жарких. 	Адресу № 8 за Польщі мав магазин тканин Цєхановського, склад і продаж скла й порцеляни Апфельбаума та Бекеша,…
Житловий будинок (№ 8)
8 квітня 2012 р. Фото М.І.Жарких. 	У житловому будинку № 9 за Польщі була фабрика меблів “Капезет” і магазин капелюхів та шапок Вальдманна, в…
Житловий будинок (№ 9)
8 квітня 2012 р. Фото М.І.Жарких. 	У житловому будинку № 11 за часів СРСР був магазин “Побутові товари”, зараз тут кафе “Бістро” й магазин…
Житловий будинок (№ 11) (+)
8 квітня 2012 р. Фото М.І.Жарких. 	У житловому будинку № 12 у 1950-х були клуб пожежників, магазини “Посуд”, “Одяг”, “Взуття”, виготовлення дверей і…
Житловий будинок (№ 12)
8 квітня 2012 р. Фото М.І.Жарких. 	У житловому будинку № 13 за Польщі працював магазин швейних машин і грамофонів “Сирена”, від часів СРСР донині…
Будинок (№ 14)
Загальний вигляд з боку вул. Городоцької. 8 квітня 2012 р. Фото М.І.Жарких. 	Будинок готелю “Асторія” (вул.Городоцька, 15) споруджено в 1913 р.…
Готель «Асторія» (№ 15)
8 квітня 2012 р. Фото М.І.Жарких. 	Ліворуч – вул. Данилишина, праворуч – вул. Городоцька. 	У житловому будинку № 16 за Польщі була фабрика хутра…
2012 р. Перспектива від вул.Наливайка в бік костелу св.Анни
В 1615 – 1784 рр. тут існував жіночий кляштор з костелом св.Бригіти, збудованим у стилі ренесанс. 	В 1785 р. кляштор закрили, приміщення…
Тюрма “Бригідки” (№ 20) (+)
8 квітня 2012 р. Фото М.І.Жарких. 	У житловому будинку № 21 за Польщі містилася друкарня Мадфоса й біжутерія Гальперна, у радянські часи тут був…
Житловий будинок (№ 21)
8 квітня 2012 р. Фото М.І.Жарких. 	Ліворуч – вул. Шолом-Алейхема, праворуч – вул. Городоцька. 	У житловому будинку № 22 за польських часів був…
Університет внутрішніх справ (№ 24) (+)
Університет внутрішніх справ (№ 24)
8 квітня 2012 р. Фото М.І.Жарких. 	У житловому будинку № 25 за польських часів був продаж рільничих машин “Аграрія” Камінського, перукарня…
Житловий будинок (№ 25)
Тут розміщується Львівський державний університет внутрішніх справ. 8 квітня 2012 р. Фото М.І.Жарких.
2012 р. Панорама будинків № 26 – 24 (+)
8 квітня 2012 р. Фото М.І.Жарких. 	У будівлі № 26 за польських часів були міські казарми поліції, цю адресу мав і Ґродський заміський суд, у 1950-х…
Університет внутрішніх справ (№ 26) (+)
8 квітня 2012 р. Фото М.І.Жарких. 	У житловому будинку № 27 за часів СРСР був магазин “Тканини”, крамниця чоловічого взуття та магазин “Шкіряна…
Церква Благовіщення (№ 31)
8 квітня 2012 р. Фото М.І.Жарких. 	Ліворуч – вул. Менцинського, праворуч – вул. Городоцька. 	У житловому будинку № 31 за Польщі містилася аптека…
Житловий будинок (№ 31) (+)
В кін. 15 ст. підмайстри цеху кравців виступили проти цехової старшини. Під час сутички з міською сторожею кілька з них було вбито. 	Костел св.Анни…
Кляштор августинів (№ 32) (+)
8 квітня 2012 р. Фото М.І.Жарких. 	У житловому будинку № 33 за Польщі містилося ательє дамських капелюхів Ротштайна та ювелірний магазин Шорра, в…
Житловий будинок (№ 33) (+)
Католицький дім (вул.Городоцька, 36) споруджено в 1911 р. (архіт. А.Опольський, І.Кендзерський) у середньовічному стилі. 	Нині (1999 р.) –…
Католицький дім (№ 36) (+)
8 квітня 2012 р. Фото М.І.Жарких. 	У житловому будинку № 37 за Польщі працював магазин кухонних товарів Лємана, від 1950-х – фотосалон тресту…