Антоній і Феодосій Печерські

Клейма

Ця сторінка є заготовкою статті про об’єкт класу «Живопис». Якщо ви маєте фотографії цього об’єкта або іншу краєзнавчу / пам’яткознавчу інформацію про нього, ви можете допомогти розвитку проекту, якщо надішлете її нам для публікації на сайті.

Для цього скористайтесь формою зворотнього зв’язку.

Вкладені елементи

У трапецієподібному клеймі, угорі по центру, зображена Старозаповітна Трійця. Троє ангелів сидять за невеликим овальним столом. Середній ангел…
Старозаповітна Трійця (+)
Зображений в овальному вертикально видовженому клеймі у повен зріст. Його динамічна постать розвернена у тричвертному повороті. Голова трохи…
Іван Предтеча – ангел пустелі (+)
В овальному вертикально видовженому клеймі у повен зріст зображено преподобного Пахомія Великого. Його постать розвернута у тричвертному повороті.…
Преподобний Пахомій Великий (+)
Зображений навколішках, у профіль, в овальному, вертикально видовженому клеймі. Постать повернута праворуч. Погляд звернений вгору, до сегменту з…
Преподобний Онуфрій Великий (+)
Зображений в овальному, видовженому вертикально клеймі у повний зріст. Його постать фронтальна, погляд звернений до глядача. Тіло та лик святого –…
Преподобний Макарій Великий (+)
Зображений в овальному вертикальному видовженому клеймі, у повен зріст. Постать розвернута у тричвертному повороті ліворуч. Зігнуті в лікті руки…
Преподобний Сисой (+)
Зображена в овальному вертикально видовженому клеймі, у повен зріст. Постать подана у фас, а груди та голова розвернені в тричвертному повороті…
Преподобна Марія Єгипетська (+)
Зображений в овальному, вертикально видовженому клеймі, у повний зріст. Постать розвернута у тричвертному повороті праворуч. Погляд спрямований…
Преподобний Зосима (+)
Блаженний Теодозій Скитський
Зображений навколішках в овальному горизонтально видовженому клеймі, на тлі масивної сірої скелі біля входу у печеру. Руки підняті і складені у…
Святий Ієронім (+)
Література. Виставки