Старозаповітна Трійця

У трапецієподібному клеймі, угорі по центру, зображена Старозаповітна Трійця. Троє ангелів сидять за невеликим овальним столом. Середній ангел зображений у фас, а обидва, по боках, – у тричвертному повороті до середини.

В ангела посередині розкриті світло-сірі короткі крила. Його голова ледь нахилена вліво, погляд спрямований на стіл. Руки підняті на рівні грудей у благословляючому жесті. Лик з великими й округлими очима та довгим прямим носом. Довге кучеряве руде волосся спадає на плечі. Одягнений у червоний з пробіленням хітон поверх білої туніки. На лівому плечі яскравий синій плащ. На грудях навхрест перев’язані зелені стрічки, перехоплені посередині круглою маленькою фібулою. Навколо голови – гладкий золочений німб, окреслений двома ритованими лініями.

Ангел, що стоїть праворуч, також зображений схиленим. Його права рука піднята й осіняє. У лівій руці він тримає увінчану золотим хрестом синю сферу та короткий фігурний жезл. Лик миловидий, рожевої карнації з підрум’янком. Очі великі, округлі, прямий ніс та маленькі червоні вуста. Довге кучеряве руде волосся спадає на плечі. Складені крила темно-сірого кольору. Одягнений ангел у зелений хітон з короткими рукавами, під яким оранжево-вохриста туніка. Хітон оперезаний червоною стрічкою навхрест, скріпленою посередині круглою фібулою. На колінах лежить червоно-рожевий плащ, що прикриває ноги. Навколо голови – гладкий золочений німб, окреслений двома ритованими лініями.

Ангел ліворуч ледь нахилив голову. Його ліва рука прикладена до грудей. У правій, опущеній руці він тримає довгий жезл з хрестоподібним навершям. Короткі напівскладені крила ангела – cipo-оливкового кольору, лик миловидий, з прямим носом. Довге руде кучеряве волосся спадає на плечі. Одягнений в оранжево-жовтий хітон з короткими рукавами та зелену туніку. Хітон перев’язаний навхрест на грудях синьою стрічкою. На колінах лежить яскравий червоний плащ, що спадає донизу. Перед ангелами – овальний стіл, застелений білою мережаною по краю скатертиною. На столі – три тарілки з ножами та ложками. Біля тарілок лежать хлібини, а посередині – великий таріль з тушкою вівці. Стіл має посередині витончену фігурну ніжку, що спирається на хрестоподібну підставку. Композиція зображена на зелено-оливковому поземі. Тло ікони золочене, гладке.