2008 р. Знищивши будівлю на вул. Я. Ярославенка у Львові, забудовник порушив законодавство

Дата: 16.09.2008

Департамент містобудування Львова повідомляє, що 2 вересня цього року виконавчий комітет Львівської міської ради надав дозвіл Ростиславу Мельнику на проектування багатоквартирного житлового будинку на вул. Я. Ярославенка, 30. Цим же рішенням зобов’язав забудовника «у встановленому порядку отримати у департаменті містобудування вихідні дані на проектування багатоквартирного житлового будинку з вбудованими офісними приміщеннями та автостоянками». Про це сьогодні, 16 вересня, ЗІК повідомила прес-служба Львівської міської ради.

На підставі цього рішення забудовник був зобов’язаний розпочати процедуру отримання необхідних дозволів для будівництва. У переліку дозволів, які повинні бути отримані під час проектування, обов’язковими є висновок управління охорони історичного середовища та висновок про непридатність будівлі до подальшої експлуатації.

Тільки після закінчення розробки проектної документації та надання усіх висновків, що вимагається законодавством сфери будівництва, виконавчий комітет приймає чергове рішення на надання дозволу на будівництво з правом знесення існуючої будівлі.

Окрім того, згідно з Законом України «Про основи містобудування» забудовник не мав права на знесення будівлі, адже таке право виникає лише після набуття права власності чи права користування земельною ділянкою та отримання дозволу на виконання будівельних робіт (ст. 22).

Джерело: «Західна інформаційна корпорація»