2008 р. Львівська міськрада не просто зруйнувала будинок Ярославенка, а ще й хочуть на цьому…

2008 р. Львівська міськрада не просто зруйнувала будинок Ярославенка, а ще й хочуть на цьому заробити

Дата: 21.10.2008

“Виконавчий комітет Львівської міської ради діяв за чиєюсь вказівкою”, – про це сьогодні, 21 жовтня, у коментарі ЗІКу зазначив голова Громадського форуму Львова Олег Мацех. Так він прокоментував той факт, що 17 жовтня усі члени виконкому одноголосно проголосували за відхилення протесту прокурора щодо рішення того ж таки виконкому від 2 вересня, яким було дозволено проектувати багатоповерхівку на місці історичного будинку композитора Ярославенка на вул. Ярославенка, 30. Відтак, історичну пам’ятку зруйнували.

За словами Олега Мацеха, рішення виконкому про надання дозволу на проектування багатоквартирного будинку на вул. Ярославенка, 30 можна було вважати спонтанним чи помилковим. Але тепер очевидно, що виконком діє за певним планом.

На думку Олега Мацеха, львівська прокуратура оскаржить незаконні дії у суді та, безумовно, виграє процес. Але до цього часу забудовник може укласти угоду на проектування багатоповерхівки. Тоді він матиме право вимагати, щоб йому відшкодували вкладені у справу кошти, сума яких може сягнути півмільйона гривень.

Джерело: «Західна інформаційна корпорація»