2008 р. Прокуратура Львова порушила кримінальну справу за фактом знищення будинку композитора…

2008 р. Прокуратура Львова порушила кримінальну справу за фактом знищення будинку композитора Ярославенка

Дата: 06.10.2008

«За фактом знищення будинку – пам’ятки історії і мистецтва на вул. Ярославенка, 30 у Львові провадиться досудове слідство за кримінальною справою, відкритою прокуратурою міста», – повідомив заступник начальника відділу прокуратури Львівської області Ігор Лескович.

За інформацією Ігоря Лесковича, кримінальна справа за фактом руйнування пам’ятки відкрита за ст. 298 ч.1. КК України. Окрім того, прокуратура міста провадить перевірку у зв’язку із рішенням виконкому Львівської міськради, яка дала дозвіл приватному забудовнику багатоповерхівки Ростиславу Леонідовичу Мельнику на знесення будинку композитора Ярослава Ярославенка. Про це Ігор Лескович доповідав на запит Громадського форуму Львова, поданого на опрацювання регіональній оперативній групі СБУ щодо запобіганню корупції.

Джерело: «Західна інформаційна корпорація»