2008 р. Виконком Львівської міськради узаконив «вбивство» будинку композитора Ярославенка

Дата: 15.09.2008

Стали відомі нові подробиці у справі цинічного знищення будинку композитора Ярославенка на вул. Ярославенка, 30, пам’ятки історії та мистецтва (охоронний №1927). У Громадський форум Львова надійшла інформація, що цей злочин «узаконений» Львівською міською радою. Про це сьогодні, 15 вересня, ЗІК повідомила прес-служба ГФЛ.

У повідомленні йдеться, що «2 вересня виконком Львівської міської ради прийняв рішення №921 «Про проектування гр. Мельником Р. Л. багатоквартирного житлового будинку з вбудованими офісними приміщеннями та автостоянками на вул. Я. Ярославенка, 30 зі знесенням будинку. Рішення підписане міським головою Андрієм Садовим.

Це рішення виконкому Львівської міськради абсолютно не зрозуміле, адже місяць тому, 6 серпня, Управління охорони історичного середовища повідомило власника Ростислава Мельника, що придбаний ним будинок є пам’яткою і що відповідно до Закону «Про охорону культурної спадщини», він зобов’язаний укласти охоронний договір. А у день, коли руйнування будинку йшло повним ходом, Управління охорони історичного середовища передало під розписку власнику розпорядження негайно зупинити роботи, яке він проігнорував.

Такий розвиток подій свідчить або про ігнорування вищими посадовими особами Львівської міськради своєї культурної та пам’ятко-охоронного законодавства спадщини, або про повний управлінський безлад в її стінах, що ніяк не виправдовує ці варварські дії.

Форуму стало відомо, що Ростислав Мельник, власник зруйнованого будинку, є власником фірми «Агробудівництво». За попередньою інформацією він є зятем радника міського голови, екс-першого заступника міського голови Миколи Одухи та сином Леоніда Мельника, екс-першого віце-губернатора Львівської області», – повідомляє Громадський форум Львова.

Джерело: «Західна інформаційна корпорація»