Г

Галицька площа

Галицька площа

Розмір зображення: 600:800 піксел

Галицька площа виникла в кін.18 ст. після знесення укріплень. В 1890 – 1893 рр. реконструйована, міський садівник А.Рерінг розпланував тут парк.

Між вулицями Валовою, Князя Романа, площею Міцкевича та проспектом Шевченка розташована площа Галицька, названа так у XVIII столітті, бо пролягала неподалік Галицької брами на Галицькому передмісті.

Джерело: “”, 26 червня 2008 року, № 90 (398)

map.meta.ua
Кін. 19 ст. Загальний вигляд із заходу
2013 р. Фонтан, де стояла Світезянка
2012 р. Східний бік Галицької площі. Вигляд з півночі
Будинок (Галицька пл., 7) споруджений в 1902 р. (архіт.К.Боублік) у стилі бароко. 	В 1902 – 1934 рр. на першому поверсі містилась кав’ярня…
Будинок (№ 7) (+)
Палац 1763 р. [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав, 1956 р., с. 51]. 	Палац 1763 р.…
Палац (№ 10) (+)
4 квітня 2012 р. Фото М.І.Жарких. 	Ліворуч – фрагмент великого будинку по вул. Кн.Романа, 4; далі направо – триповерховий будинок (Кн.Романа, 2) –…
2012 р. Південно-західний бік площі
У будинку № 12 до війни працював магазин модних товарів “Джентельмен” і галантерея та письмове приладдя Пропста, від часів СРСР тут працює книгарня…
Будинок (№ 12) (+)
У будинку № 13 (12-а) за польських часів містилася книгарня закладу Оссолінських і фотоательє Статкевича, за часів СРСР тут працював магазин…
Будинок (№ 13) (+)
У будинку № 14 за Польщі містилися: галантерея і чоловічі капелюхи Мюллера, магазин квітів Климовича та магазин тканин Фауста. За часів СРСР у 50-х…
Будинок (№ 14) (+)
Ліворуч – Галицька площа, праворуч – просп. Шевченка. 16 квітня 2013 р. Фото М.І.Жарких. 	Іпотечний банк (Галицька пл., 15) споруджено в 1872 р.…
Іпотечний банк (№ 15) (+)
Пам’ятник Данилу Галицькому