Давній Київ 10 – 13 ст.

Карта О.Кутового та В.Розенберга (1999 р.)

Джерело: Звід пам’яток історії і культури України. – К.: 1999 р., т. 1 (Київ), с. 136 – 154.

Київ 10 – 13 століть: карта-реконструкція
Київ 10 – 13 ст. на території сучасного міста. 	Джерело: Звід пам’яток історії і культури України. – К.: 1999 р., т. 1 (Київ), с. 137.
Київ 10 - 13 ст. на території сучасного міста
Київ 10 – 13 ст. Карта-реконструкція. 	Джерело: Звід пам’яток історії і культури України. – К.: 1999 р., т. 1 (Київ), с. 138 – 139.
Карта-реконструкція
Центральний ансамбль «міста Володимира», який розбудовувався протягом трьох століть, мав, очевидно, такий вигляд з боку Андріївської тори (там, де…
Верхнє місто (+)
Вулиця «міста Ярослава» з її стрімким рельєфом та мальовничою забудовою, яка починалася від Лядської брами, проходила, на думку вчених, у напрямку…
Місто Ярослава (+)
В садибах монастирів і в сусідстві з ними виникали житлові квартали ремісників. Фрагмент одного з них, так зване житло художника, виявлено в 1938 –…
Копирів кінець (+)
Річковий порт Києва виник на тому місці, де Почайна зливалася з Дніпром. Його розташування визначило характер забудови та обличчя середньовічного…
Поділ (+)
Берестове (тепер – район парку Вічної Слави) – одна з найбільш мальовничих київських місцевостей – було колись заміською резиденцією київських…
Берестове (+)
Околиці