Приміські села

У податкових реєстрах Київської сотні 1750 – 1756 рр. згадані такі окремі населені пункти на території сучасного Києва: село Вигурівщина, , слобідка Звіринець, деревня Куренівщина, деревня Мишоловка, Неводницька слобода, слобідка Нижній Кудрявець, Печерське містечко, село Плоске, слобідка Плоске, село Преварка (Пріорка), слобода Святе Озеро, деревня Сирець, слобідка Кухмістерська, деревня Сувки (Совки) [ лівобережної України 50-х рр. 18 ст. – К.: 1990 р., с. 21 – 23].

Президії Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету 20 травня 1934 р.: зважаючи на те, що населення хутора «Червоний Шинок» працює на міських підприємствах і з сільським господарством, як засобом існування, не зв'язане, що цей хутір безпосередньо межує з територією міста і віддалений від центра Хотівськоі сільради на 7 км — вилучити хутір «Червоний Шинок» із складу Хотівськоі сільради і приєднати його до міської смуги м. Києва, перейменувавши хутір на «Червоний». [Нині невідомий.]

Президії Центрального Виконавчого Комітету УСРР 3 квітня 1935 р.:

1. Затвердити постанову Київського облвиконкому про утворення в м. Києві Дарницької міської районної ради.

2. Включити до міської смуги міста Києва села Позняки та Осокорки, приєднавши територію їх до складу Дарницького міського району.

3. Позняківську та Осокорківську сільські ради — ліквідувати.

Оці населені пункти в різний час було включено до складу Києва: