Пам’ятай про великі дні наших Визвольних змагань

Республіка Крим

Розмір зображення: 800:383 піксел

Слід знати, що після злочинного виселення кримських татар московською владою в травні 1944 р. кримсько-татарські назви населених пунктів зазнали суцільного перейменування. Воно було формально оголошено Указами Президії Верховної Ради РРФСР від 14 грудня 1944 р. про перейменування районів та районних центрів ], 21 серпня 1945 р. про перейменування сільських рад та населених пунктів], 18 травня 1948 року про перейменування населених пунктів Кримської області .. Наслідки цього «топонімічного злочину» і досі не подолані у повній мірі.

Закон РСФСР от 25.06.1946 Об упразднении Чечено-Ингушской АССР и о преобразовании Крымской АССР в Крымскую область

Рішення РФ щодо українських пам’яток Криму незаконні (21.10.2015)

Міністерство культури України заявляє, що чергове незаконне рішення російської окупаційної влади, яким 220 українських пам’яток Криму віднесено до культурних об’єктів федерального значення РФ, не має жодних правових наслідків та суперечить міжнародному праву.

…Вся відповідальність за пошкодження чи руйнацію цих безцінних пам’яток лежить на Російській Федерації.