Давній Київ 10 – 13 ст.

Город Володимира

Город Володимира

Розмір зображення: 800:453 піксел

Місто Володимира – дитинець стародавнього Києва з фундаментами Десятинної церкви (між вулицями Володимирською, В. Житомирською та схилами Старокиївської гори) – пам’ятка археології (9 – 13 ст.) [Постанова Кабінету міністрів України № 928 від 3.09.2009 р. “Про занесення об’єктів культурної спадщини національного значення до Державного реєстру нерухомих пам’яток України”].

Городище Кия
Городище Кия (+)
Софіївська (Батиєва) брама кін.10 ст.
Брама (+)
Холостенко Н.В. Памятник древнерусской пластики. – Искусство, 1969 г., № 5, с. 49 – 50. [уламок рельєфу] 	Шелковников Б. Стеклянные фляги из…
Церква Десятинна (+)
4 палацові споруди довкола Десятинної церкви
Палаци (+)
Фундаменти і залишки стін ротонди (вул. Володимирська, 3) – пам’ятка археології (розвинуте середньовіччя, Київська Русь) [Постанова Кабінету…
Ротонда (+)
Фундаменти церкви Федорівського монастиря (вул. Володимирська, 7-9) – пам’ятка археології (розвинуте середньовіччя, Київська Русь) [Постанова…
Церква Федорівського монастиря (+)
Церква зруйнована в 1934..1935 рр. [Вечерський В. Реабілітація репресованої святині. – Пам’ятки України, 1999 р., № 1, с. 14]. 	Зведена в 1183 р. на…
Церква св.Василя (+)
Археологічні знахідки