Карта О.Кутового та В.Розенберга (1999 р.)

Поділ

Поділ

Розмір зображення: 955:928 піксел

Річковий порт Києва виник на тому місці, де Почайна зливалася з Дніпром. Його розташування визначило характер забудови та обличчя середньовічного Подолу, вулиці якого починалися від брам. берегових укріплень – «столпія». До причалів київського порту швартувалися візантійські та арабські судна, дракари вікінгів, однодеревки смолян та сіверян.

Вкладені елементи

План Подолу. 	Джерело: Звід пам’яток історії і культури України. – К.: 1999 р., т. 1 (Київ), с. 146.
План
Загальний вигляд Подолу. 	Джерело: Звід пам’яток історії і культури України. – К.: 1999 р., т. 1 (Київ), с. 147.
Загальний вигляд
71. Житлові квартали 11 – 12 ст. Рядові садиби київських майстрів розташовувалися біля підніжжя Замкової гори, на березі річки Глибочиці або її…
71. Житлові квартали 11 – 12 ст.
З гір Верхнього міста Поділ було видно, як на долоні. За часів середньовіччя його формували зруби – житлові, виробничі, господарські та оборонні…
Вид на Поділ
61. Іллінська церква 10 ст. згадується в літопису під 944 р. За його свідченням, храм містився «над ручаєм Конец Пасынеч беседы и Козаре». Ряд…
61. Іллінська церква 10 ст.
Вигляд зі сходу 	66. Церква богородиці Пирогощі, споруджена у 1131 – 35 рр. на Торговищі – головній торговій площі Подолу, була її композиційним…
66. Церква богородиці Пирогощі
63. Турова (Борисоглібська) божниця.