Січових стрільців вул.

Розмір зображення: 600:800 піксел

Слід знати, що вулиця прокладена в 1841 р. через фруктовий сад ботаніка Маєра і певний час звалась Маєрівською.

Вулиці Гнатюка та Словацького з’єднує вулиця Січових стрільців, названа так 1991 року на честь українського військового формування 1914-1920 рр.; від 1841-го називалася Маєра на честь професора ботаніки, який заснував на цьому місці ботанічний сад; від 1871 р. мала назву Маєрівка; від 1885 р. – 3 Мая на честь польської Конституції 3 травня 1791 року; у 1941-1991 роках – 17 Вересня на честь дати вступу військ Радянської Армії до Львова у 1944 р.; за часів німецької окупації мала назву Юніштрассе.

У будівлі № 8 за Польщі була лотерейна контора й кантор Ґрюсса, магазин тканин Таубе, від часів СРСР міститься служба руху “Львівелектротрансу” і від років незалежності – “Кредобанк”, салон весільних суконь і крамниця взуття.

Забудова вулиці: класицизм, історизм, сецесія.

Джерело: “”, 3 жовтня, 2008 року, № 145 (453)