Будинок (№ 12)

Прибутковий будинок М.Рогатина (вул.Січових стрільців, 12) споруджено в 1913 р. (архіт. Р.Фелінський) у стилі романтизму. Скульптурне оздоблення виконав Т.Блотницький

У будинку № 12 (знаному як кам’яниця Рогатина) до 1939 року діяла кав’ярня “Лувр”, фільмове товариство “Ексцельсіор-фільм”, випозичальня фільмів “Гаумонт”, ательє дамських капелюхів Анни Франц, магазин лікерів Вінницького і Кляйна та кантор обміну Уляма. В часи СРСР тут було студентське кафе “Веселка”, відкрите 15 березня 1962 року, згодом, у 1970-1990 рр., – респектабельний ресторан “Фестивальний”, а в жовтні 2005-го тут відкрили ресторан швидкого харчування “Пузата хата”. Від радянського періоду в будинку міститься Шевченківський районний суд і нотаріальна контора, від часів незалежності тут також працює магазин одягу та взуття “Леді С”.

Джерело: “”, 3 жовтня, 2008 року, № 145 (453)