Самчука вул.

Вулицю Івана Франка в її центральній частині огинає вулиця Самчука, названа так 1992 року на честь українського письменника та публіциста Уласа Самчука (1905-1987).

З 1885-го вона мала назву Понятовського на честь останнього короля Польщі Станіслава Августа Понятовського (1764-1795), епізодично 1941-го називалася Кобилянської, під час німецької окупації – Ґартенштрассе (Садова), з 1946-го – Пархоменка на честь більшовицького воєначальника часів громадянської війни Олександра Пархоменка.

У двоповерховому будинку № 7 у 1950-х був гуртожиток Торгово-економічного інституту, нині це житловий будинок.

Під № 8 розташовано кінотеатр “Львів” і Дитячо-юнацьку спортивну школу № 4 (в Стрийському парку).

В будинку № 11 за Польщі була бурса для дівчат імені Боберської, зараз тут навчальний корпус Комерційної академії. Наприкінці 1970-х прибудували новий п’ятиповерховий навчальний корпус.

Будинок № 14-а від радянських часів був місцем проживання всіх командувачів Прикарпатського військового округу.

На фасаді будинку № 28 – меморіальна дошка на честь польських діячів Мечислава й Адама Солтисів.

Забудова вулиці: польський і радянський конструктивізм, елітарні вілли.