Києво-Печерська лавра (№ 21)

Верхня лавра

Верхня лавра

Джерело: Цапенко М. Архитектура левобережной Украины XVII – XVIII веков. – М.: 1967 г., с. 15.
Здания Киево-Печерской лавры (XVII-XVIII ев.). Чертеж А. Меленского (нач. XIX в.)
Расположение ансамбля на рельефе. Схема. M 1:5000. 	Джерело: Цапенко М. Архитектура левобережной Украины XVII – XVIII веков. – М.: 1967 г., с. 20.
Розміщення ансамблю на рельєфі. Вигляд з півночі
2008 р. Космічна зйомка Google Map з номерами корпусів
Загальні види (+)
Собор Успіння 1073 р. [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав, 1956 р., с. 6]. 	Успенський…
Собор Успіння (№ 80) (+)
Велика дзвіниця 1731 р. [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав, 1956 р., с. 6]. 	Дзвіниця…
Велика дзвіниця (№ 81) (+)
Надбрамна церква св.Трійці 1106 р. [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав, 1956 р., с. 6]. …
Надбрамна церква св.Трійці (№ 27) (+)
Давньоруська трапезна
Давньоруська трапезна (+)
Мури 12 ст.
Мури 12 ст.
Будинок намісника (корпус № 1) 1824 р. [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав, 1956 р., с.…
Будинок намісника (№ 1) (+)
Будинок митрополита (корпус № 2) 1727 р. [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав, 1956 р.,…
Будинок митрополита (№ 2) (+)
Келії (корпус № 3) 1720 р. [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав, 1956 р., с. 6]. 	Келії…
Келії (№ 3) (+)
Надгробок О.Іпсіланті у південно-західному дворі
Надгробок О.Іпсіланті у південно-західному дворі (+)
Келії (корпус № 4) 16 – 18 ст. [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав, 1956 р., с. 6]. …
Келії (№ 4) (+)
Бібліотека митрополита Флавіана (корпус № 5) 1909 р. [Державний реєстр національного культурного надбання: пам’ятки містобудування і архітектури…
Бібліотека (№ 5) (+)
Келії півчих (№ 6)
Келії півчих (№ 6)
Економічний корпус (№ 7) 1720 р. [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав, 1956 р., с. 6]. …
Економічний корпус (№ 7) (+)
Друкарня (корпуси № 8-9) 1720 р. [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав, 1956 р., с. 6]. …
Друкарня (№ 8-9) (+)
Словолитня (корпус № 10) 1863 р. [Державний реєстр національного культурного надбання: пам’ятки містобудування і архітектури України (проект). –…
Словолитня (№ 10) (+)
Котельня (корпус № 100) 1862 р. [Державний реєстр національного культурного надбання: пам’ятки містобудування і архітектури України (проект). –…
Котельня (№ 100) (+)
Просфорня (корпус № 11) 1913 р. [Державний реєстр національного культурного надбання: пам’ятки містобудування і архітектури України (проект). –…
Просфорня (№ 11) (+)
Ковнірівський корпус (№ 12) 18 ст. [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав, 1956 р., с. 6]. …
Ковнірівський корпус (№ 12) (+)
Палітурна майстерня (корпус № 13) 18 ст. [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав, 1956 р.,…
Палітурна майстерня (№ 13) (+)
Складальня (корпус № 14) [Державний реєстр національного культурного надбання: пам’ятки містобудування і архітектури України (проект). – Пам’ятки…
Складальня (№ 14) (+)
Палітурня (корпус № 15) 1904 р. [Державний реєстр національного культурного надбання: пам’ятки містобудування і архітектури України (проект). –…
Палітурня (№ 15) (+)
Корпус № 16
Корпус № 16 (+)
Корпус [№ 17а – умовно]
Корпус [№ 17а – умовно] (+)
Корпус № 18
Корпус № 18 (+)
Надбрамна церква всіх святих 1696 р. [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав, 1956 р., с.…
Надбрамна церква всіх святих (№ 82) (+)
Готель (корпус № 19) 1908 р. [Державний реєстр національного культурного надбання: пам’ятки містобудування і архітектури України (проект). –…
Готель (№ 19) (+)