^Києво-Печерська лавра (№ 21)

Історичні види

Історичні види

Вкладені елементи

Майстер Тимофій Петрович (pp. нар. і см. невід.) – гравер 1 половини XVII ст. 	Титульний аркуш книги Іоанна Златоуста «Бесіди на 14 послань святого…
1623 р. Титульний аркуш книги Іоанна Златоуста «Бесіди на 14 послань святого апостола Павла»
Серія майстерно виконаних у 1638 році гравюр до лаврського видання «Тератургима» О. Кальнофойського відтворює загальний вигляд Києва з боку…
1638 р. Кальнофойський А. План Києво-Печерської лаври (+)
Кальнофойський А. План Києво-Печерської лаври. (Додаток до «Тератургими» (К.: 1638 р.)). 	Джерело: Звід пам’яток історії і культури України. – К.:…
Майстер Ілля (pp. нар. і см. невід.) – гравер XVII ст. 	Ілюстрація до книги «Патерик Печерський». 1655-1658. 	Видання Києво-Печерської друкарні.…
1661 р. Ілюстрація до книги «Патерик Печерський» (+)
Афанасій К. (pp. нар. і см. невід.) – гравер другої половини XVII ст. 	Києво-Печерська лавра. 	Фрагмент титульного аркуша книги «Пречестныи акафисты…
1677 р. Фрагмент титульного аркуша книги «Пречестныи акафисты всеседмичныи…» (+)
Майстер Федір А. (pp. нар. і см. невід.) – гравер кінця XVII – початку XVIII ст. 	Титульний аркуш книги «Євангеліє напрестольне». 	Видання…
1697 р. Титульний аркуш книги «Євангеліє напрестольне»
Тарасевич Леонтій (pp. нар. і см. невід.) – гравер кінця XVIl – початку XVIII ст. 	Освячення Успенського собору Києво-Печерської лаври. 	Ілюстрація…
1702 р. Освячення Успенського собору Києво-Печерської лаври
Тарасевич Леонтій (pp. нар. і см. невід.) – гравер кінця 17 – початку 18 ст. 	Прибуття іконописців з Царгорода в монастир Печерський. 	Ілюстрація до…
1702 р. Прибуття іконописців з Царгорода в монастир Печерський (+)
Семенов Марко (pp. нар. і см. невід.) – гравер кінця XVIl – початку XVIII ст. 	Титульний аркуш книги «Пречестныи акафисты…». 	Видання…
1709 р. Титульний аркуш книги «Пречестныи акафисты…» (+)
Зображення Києво-Печерської лаври на плані (1713 – 1715 рр.) маєтків Пустинно-Миколаївського монастиря. 	Джерело: Звід пам’яток історії і культури…
1713 – 1715 рр. План
Кончаківський Яків (?) (pp. нар. і см. невід.) – гравер II половини XVIII ст. 	Титульний аркуш «Біблії», виданої у Києво-Печерській друкарні 1758 р.…
1758 р. Титульний аркуш «Біблії» (+)
Невідомий художник II половини XVIII ст. 	Титульний аркуш книги «Патерик Печерський». 	Видання Києво-Печерської друкарні, 1760. Мідьорит. 25,7:…
1760 р. Титульний аркуш книги «Патерик Печерський» (+)
Тамзевич Лев (pp. нар. і см. невід.). 	Краєвид Києво-Печерської лаври з-за Дніпра. Кінець XVIII ст. 	Мідьорит. Державний історико-культурний…
Кін. 18 ст. Краєвид Києво-Печерської лаври з-за Дніпра (+)
Малютин Микола Герасимович, гравер Никон (pp. нар. і см. невід.). 	Києво-Печерська лавра. 1812-1821 pp. 	Гравюра на шовку. 63,5: 98. Державний музей…
1821 р. Загальний вигляд і плани (+)
Сажин М. Вид Києво-Печерської лаври з лівого берега Дніпра. Малюнок 1840-х рр. 	Джерело: Звід пам’яток історії і культури України. – К.: 1999 р., т.…
1840-і рр. Сажин М. Вид Києво-Печерської лаври з лівого берега Дніпра
Христофоров В. (pp. нар. і см. невід.). 	Краєвид Києво-Печерської лаври з півдня. 1850-і pp. 	Літографія. 26,6: 40,2. Видання Києво-Печерської…
1850-і рр. Загальний вигляд з півдня (+)
Невідомий художник. 	Краєвид Ближніх та Дальніх печер Києво-Печерської лаври. II половина XIX ст. 	Літографія. Науково-технічна бібліотека…
2 пол. 19 ст. панорама Ближніх і Дальніх печер (+)
Невідомий художник. 	Вигляд оборонних мурів XIX ст. та надпечерних будівель Києво-Печерської лаври. II половина XIX ст. 	Дереворит. 16,4: 12,6.…
2 пол. 19 ст. Вид на Дальні печери (+)
[Бл. 1900 р.] Загальний вигляд Ближніх печер і Верхньої лаври з півдня (з альбому С.В.Кульженка)
[Бл. 1900 р.] Загальний вигляд Ближніх печер і Верхньої лаври з півдня (з альбому…
Києво-Печерська лавра з боку Дніпра. Літографія з акварелі А.Ждахи. Початок XX ст. 	Джерело: Українська графіка 11 – початку 20 ст. – К.: Мистецтво,…
Поч. 20 ст. Ждаха А. Вид з боку Дніпра (+)
[Поч. 20 ст. ?] Загальний вигляд з півдня