^Києво-Печерська лавра (№ 21)

Дальні печери

Дальні печери

2008 р. Космічна зйомка Google Map з номерами корпусів
Загальні види (+)
Церква Різдва богородиці 1696 р. [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав, 1956 р., с. 6]. …
Церква Різдва богородиці (№ 59) (+)
Дзвіниця 1754 р. [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав, 1956 р., с. 6]. 	Дзвіниця 1754 –…
Дзвіниця (№ 62) (+)
Церква Зачаття св.Анни 18 ст. [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав, 1956 р., с. 6]. …
Церква Зачаття св.Анни (№ 67) (+)
2010 г. В гостях у киево-печерских разбойников
2010 г. В гостях у киево-печерских разбойников (+)
2007 р. Давня надгробна плита біля Аннозачатівської церкви
2009 р. Могила ієромонаха Інокентія (+1693)
2009 р. Могила ієромонаха Вассіана Криницького (1714-1798)
Галерея до Дальніх печер 1816 р. [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав, 1956 р., с. 7]. …
Галерея до Дальніх печер (№ 72) (+)
Вхід у галерею (корпус № 72а) 19 ст. [Державний реєстр національного культурного надбання: пам’ятки містобудування і архітектури України (проект). –…
Вхід у галерею (№ 72а) (+)
Будинок ігумена на дальніх печерах споруджено І.С.Владимировим після 1796 р. біля дзвіниця. На східному фасаді він має колонаду [История Киева. –…
Будинок ігумена (№ 49) (+)
Господарський корпус на Дальніх печерах (корпус № 50) 1 пол.19 ст. [Постанова Ради міністрів УРСР “Про доповнення списку пам’яток містобудування і…
Господарський корпус (№ 50) (+)
Схимницький корпус на Дальніх печерах (корпус № 51) 1896 р. [Державний реєстр національного культурного надбання: пам’ятки містобудування і…
Схимницький корпус (№ 51) (+)
7 листопада 2008 р. Фото М.І.Жарких.
2008 р. Корпуси № 51 (зліва) і 52 (справа). Загальний вигляд з півночі
Братські келії на Дальніх печерах (корпус № 52) 2 пол.19 ст. [Державний реєстр національного культурного надбання: пам’ятки містобудування і…
Келії (№ 52) (+)
Братські келії на Дальніх печерах (корпус № 53) 1899 р. [Державний реєстр національного культурного надбання: пам’ятки містобудування і архітектури…
Келії (№ 53) (+)
Вхід до Дальніх печер (корпус № 73) 1915 р. [Державний реєстр національного культурного надбання: пам’ятки містобудування і архітектури України…
Вхід до Дальніх печер (№ 73) (+)
. Реконструкція Дальніх печер
Печерний комплекс (+)
Загальний вигляд із заходу. 16 квітня 2009 р. Фото М.І.Жарких. 	Водосвятний ківорій на Дальніх печерах 1897 р. [Державний реєстр національного…
Водосвятний ківорій
Склеп Васильчикових
Склеп Васильчикових
Кам’яна вежа 	У 1810-1811 рр. над кам’яним входом до Дальніх печер замість розібраного дерев’яного горища було надбудовано кам’яну круглу в плані…
Башта і корпус (+)
Пам’ятний знак св.Кирилу і Мефодію
Пам’ятний знак св.Кирилу і Мефодію (+)
Цвинтар на Дальніх печерах 	Києво-Печерський монастир з давніх часів був своєрідним некрополем. 	Про стародавні лаврські поховання писав у 1886 році…
Цвинтар (+)
Корпус ХХ