Києво-Печерська лавра (№ 21)

Заповідник

Вкладені елементи

Срібна позолочена лампада, карбована. XVI ст. Києво-Печерський державний історико-культурний заповідник, № 2403 	Джерело: Петренко М.З. Українське…
Лампада
Для більшої мальовничості вироби нерідко прикрашали черню, яка являє собою особливий сплав темно-сірого кольору. Готується він з однієї частини…
Ложка (+)
Золоті панагії з фініфтевими медальйонами. XVIII ст. Києво-Печерський державний історико-культурний заповідник, № 1945/14н 	Джерело: Петренко М.З.…
Панагії, 18 ст. (+)
На чільній дошці (КПЛ, № 3724), що обтягнута бордовим оксамитом, накладені срібний позолочений середник з вигравіруваним розп’яттям і наріжники.…
Верхня дошка оправи євангелія (+)
Верхня дошка срібної оправи євангелія, карбована, з фініфтевими медальйонами. Друга половина XVIII ст. Києво-Печерський державний…
Срібна чарка в формі мисочки з держачком. XVII ст. Києво-Печерський державний історико-культурний заповідник, № 1596 	Джерело: Петренко М.З.…
Чарка (+)
Срібна чарка в формі мисочки з держачком, гравірована. XVII ст. Києво-Печерський державний історико-культурний заповідник, № 2910 	Джерело: Петренко…
Чарка
Срібна чарка, карбована. XVII ст. Києво-Печерський державний історико-культурний заповідник, № 2695 	Джерело: Петренко М.З. Українське золотарство…
Чарка (+)
Срібна чарка з двома медальйонами. Києво-Печерський державний історико-культурний заповідник, № 2106 	Джерело: Петренко М.З. Українське золотарство…
Чарка
Срібний стакан, карбований. XVIII ст. Державний історичний музей УРСР у Києві, № 6218 	Джерело: Петренко М.З. Українське золотарство 16 – 18 ст. –…
Стакан
Срібна чарка, карбована, на трьох ніжках. Києво-Печерський державний історико-культурний заповідник, № 2083 	Джерело: Петренко М.З. Українське…
Чарка
Срібні кадильниці, карбовані. XVIII ст. Києво-Печерський державний історико-культурний заповідник, № 2267/2н 	Джерело: Петренко М.З. Українське…
Кадильниці, 18 ст. (+)
Дуже цікавою пам’яткою кінця XVII ст. є срібний потир з гербом М. Доливи і написом «М, Д, І, М, Т, Σ, К, К» (КПЛ, № 2239). Це вже цілком…
Келих М.Доливи (+)
У XVIII ст., коли при церквах почали зводити величні кам’яні дзвіниці, які були об’єднуючим центром архітектурного ансамблю, майстри стали…
Дароханительниця (+)
Золотарські вироби кінця XVII – XVIII ст. часто наслідують архітектурні форми. Так, дарохранильниці трактуються в формі трибанних церков або…
Серед золотарських виробів цього періоду трапляються також глечики-рукомиї. Високомистецький зразок цього виду посуду експонується в…
Глечик-рукомийник
Джерело: Логвин Г.Н. По Україні. – К.: Мистецтво, 1968 р., с. 59.