Києво-Печерська лавра (№ 21)

Ближні печери

2007 г. Новая угроза для Лавры
2011 р. У Лаврі відкриють сад і винні погреби
2008 р. Космічна зйомка Google Map з номерами корпусів
1651 р. Вигляд з півдня. Рисунок А.ван Вестерфельда
В.Тімм. Вхід до галереї, що веде до Дальніх печер. Літографія. 1859 р. 	Джерело: З української старовини. – К.: Мистецтво, 1991 р., с. 295.
1859 р. Вхід до галереї, що веде до Дальніх печер (+)
Загальні види (+)
Церква Воздвиження 1700 р. [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав, 1956 р., с. 6]. …
Церква Воздвиження (№ 36) (+)
Трапезна
Трапезна (+)
Дзвіниця 1763 р. [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав, 1956 р., с. 6]. 	Дзвіниця на…
Дзвіниця (№ 38) (+)
Північна брама (корпус № 93) [Державний реєстр національного культурного надбання: пам’ятки містобудування і архітектури України (проект). –…
Північна брама (№ 93а) (+)
Загальний вигляд з північного сходу. 16 квітня 2009 р. Фото М.І.Жарких. 	Вхід у галерею Ближніх печер (корпус № 32а) 19 ст. [Державний реєстр…
Вхід у галерею (№ 32а)
Галерея до Ближніх печер 1816 р.[Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав, 1956 р., с. 7]. …
Галерея до Ближніх печер (№ 37) (+)
Лазня (№ 34)
Лазня (№ 34)
Іконна крамниця (№ 35)
Іконна і книжкова крамниця (корпус № 39) 1906 р. [Державний реєстр національного культурного надбання: пам’ятки містобудування і архітектури України…
Крамниця (№ 39) (+)
Вхід до Ближніх печер (корпус № 41) 1818 р. [Державний реєстр національного культурного надбання: пам’ятки містобудування і архітектури України…
Вхід до Ближніх печер (№ 41) (+)
Будинок ігумена на Ближніх печерах збудовано в 1787 – 1794 рр. (архіт.А.Г.Яновський, майстер І.С.Владимиров). Перший поверх кам’яний, другий –…
Будинок ігумена (№ 42) (+)
Брастькі келії (корпус № 43) 1899 р. [Державний реєстр національного культурного надбання: пам’ятки містобудування і архітектури України (проект). –…
Келії (№ 43) (+)
Братський корпус на Ближніх печерах (корпус № 44) кін.18 – по.ч 19 ст. [Постанова Ради міністрів УРСР “Про доповнення списку пам’яток містобудування…
Братський корпус (№ 44) (+)
Братські келії на Ближніх печерах (корпус № 45) 2 пол.19 ст. [Державний реєстр національного культурного надбання: пам’ятки містобудування і…
Келії (№ 45) (+)
Келії (№ 46)
Келії (№ 46)
Сторожка на ближніх печерах (корпус № 46а) сер.19 ст. [Державний реєстр національного культурного надбання: пам’ятки містобудування і архітектури…
Сторожка (№ 46а) (+)
2009 р. Крамниця 1. Вигляд зі сходу
Корпус № 48 1839 р. [Постанова Ради міністрів УРСР “Про впорядкування справи обліку та охорони пам’ятників архітектури на території Української РСР”…
Келії ((№ 48) (+)
Печерний комплекс 11 ст. [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав, 1956 р., с. 7]. 	Ближні…
Печерний комплекс (+)
Огорожа саду
Огорожа саду
Вхід у галерею Дальніх печер (корпус № 66а) 1898 р. [Державний реєстр національного культурного надбання: пам’ятки містобудування і архітектури…
Вхід у галерею Дальніх печер (№ 66а) (+)
Підпірна стіна Нижньої лаври з огорожею та сходами сер.18 ст. [Державний реєстр національного культурного надбання: пам’ятки містобудування і…
Підпірна стіна (№ 77) (+)
Ротонда підпірної стіни Нижньої лаври (корпус № 74) 1790 р. [Державний реєстр національного культурного надбання: пам’ятки містобудування і…
Ротонда (№ 74) (+)
Ротонда (№ 74а)