2012 р. Підгорецькому замку відключили світло через борг 2 тис. грн, – Львівобленерго

20 січня 2012 року припинено електропостачання Підгорецького замку у зв’язку із заборгованістю за спожиту електроенергію на суму 2 тис. грн. Про це 2 лютого у відповідь на інформаційний запит ЗІКу повідомив відділ корпоративних зв’язків ПАТ «Львівобленерго».

Як сказано у повідомленні, 10 січня 2012 року адміністрації замку під розписку було вручено попередження про припинення електропостачання у випадку непогашення заборгованості.

«Згідно з чинним законодавством ПАТ «Львівобленерго» зобов’язане припиняти електропостачання боржникам», – зазначачили в «Львівобленерго».

Нагадаємо, за словами директора Львівської галереї мистецтв Бориса Возницького, заборгованість за електроенергію виникла з вини Держказначейства.

Возницький назвав великою проблемою відключення замків і музеїв від електропостачання.

«Це є біда. В Підгорецькому замку є охорона, яка сидить в холоді, опалення нема, тільки електрична плитка, чайник. На третьому поверсі є експонати. Якщо відключать інші замки – це відключать всю сигналізацію. Це велика проблема», – сказав директор Львівської галереї мистецтв.

«Західна інформаційна корпорація»