2009 р. Землі навколо Підгорецького замку на Львівщині намагаються захопити рейдери

Дата: 04.03.2009

На сесії Львівської обласної ради депутат від ВО “Свобода” Ірина Сех подала запит до начальника Головного управління земельних ресурсів у Львівській області М. Пшевлоцького “Про неправомірність розширення охоронних зон культурної спадщини села Підгірці Бродівського району”. Про це ZAXID.NET повідомили у прес-службі ЛОО ВО “Свобода”.

Мешканці с. Підгірці, які звернулися до депутата, стурбовані тим, що відбувається останнім часом навколо Підгорецького замку, а саме – так званим розширенням території і меж під нібито охоронну зону.

“При тому інтерес цей дивним чином проявився саме в час розквіту і успішної обкатки різноманітних рейдерських схем захоплення і дерибану земель. З огляду на це, мешканці небезпідставно вбачають у чиновницькій метушні навколо так званого розширення охоронних зон розгортання потужної рейдерської атаки на надзвичайно привабливі і комерційно перспективні землі.

Почалися масові відмови громадянам в погодженнях на виділення земельних ділянок, затвердження проектів відведення, приватизації земель, в тому числі і тих, які віками ними обробляються та на яких стоять їх будинки. І це при тому, що іще зовсім недавно жодних проблем з цим не виникало і сотні людей оформили власність на земельні ділянки, які розташовані у так званій охоронній зоні значно ближче до археологічних пам’яток” , – йдеться у запиті.

А тому Ірина Сех вимагає забезпечити перевірку викладених фактів на предмет профілактики та попередження рейдерського захоплення земель Підгорецької сільської ради, забезпечити надання Підгорецькій сільській раді документальної інформації про встановлені у законному порядку території, межі та режими використання охоронних зон об’єктів культурної спадщини на її території та забезпечити надання Підгорецькій сільській раді затверджених у встановленому законом порядку національних та регіональних програм збереження культурної спадщини на її території.