Церква св. Михаїла

Над берегом Сяну коло сучасного готелю "Академія" знаходиться бетонний бункер "лінії Молотова". До періоду "Йосифінської касати" на місці ДОТ-а стояв дерев'яних храм св. Михаїла – спочатку православний, згодом греко-католицький. Більша частина споруди зображена на рисунку та плані міста ХVII століття. Після руйнації будівлі, певний час ще існував цвинтар, яких знаходився при ній. Він зник внаслідок одного із розливів ріки Сяну.

Б. Білий зазначає:

"Церква св. Михаїла Архистратига. Дерев’яна на Подзамчу (при вул. Сенкевича). Про цю Церкву засвідчує документ єп. Онуфрія Шумлянського з 1761 року. У тій Церкві була дуже цінна ікона св. Михаїла Архистратига, яку після розібрання храму (за австрійського володіння) в наслідок підмиття во дами Сяну, перенесено до перемиської історичної катедри".

Підготував Іван Парнікоза, НІАМ «Київська фортеця».