Яків хрестоподібно кладе руки на синів

В овальному, вертикально видовженому клеймі, зображено динамічну групу, у центрі якої є Яків, який сидить на ложі, розміщеному по діагоналі. Це сивий чоловік з запалими щоками, напівзаплющеними очима, прямим носом та довгою бородою. Одягнений у світло-cipy сорочку та червоний плащ з сірим хутряним коміром. На голові сірий тюрбаноподібний убір. Він лежить на білій подушці з червоним узором. Ложе застелене білим покривалом, а ноги прикриті яскравим червоно-оранжевим.

Обабіч його сини: один з них на передньому плані, спиною до глядача і навколішках. Вони схилилися до Якова, який хрестоподібне поклав руки на їхні голови. Син, який зображений спиною до глядача, одягнений у яскраве червоне вбрання. Довге рудувате волосся спадає на плечі. Другого сина зображено у профіль. Його лик з напівзаплющеними очима, коротким прямим носом та кучерявим рудим волоссям, яке спадає на плечі. Одягнений у зелену туніку.

Позаду групи, в глибині композиції, зображено двох уклінних юнаків, а ще далі – двох старших чоловіків, які повернені один до одного і ведуть розмову. Той, що праворуч – сивобородий, із запалими щоками. Його рука з відставленим вказівним пальцем піднята догори. Одягнений у яскраву червону сорочку та синій головний убір. Інший чоловік, зображений у профіль, також сивобородий, із запалими щоками, темними очима. Одягнений у синю сорочку та червоний головний убір. Позаду Якова видно фрагмент зеленого балдахіну. Тло золочене, гладке. Угорі на обрамленні напис червоними літерами: Іако(в) кстаобрано во(з)лагаиє на сини своя.