2009 р. Львів судитиметься з реставраторами Вірменської церкви – пам’ятки XIV ст.

Дата: 17.03.2009

Бані однієї з найстаріших пам’яток – церкви святої Параскеви П’ятниці у Львові – вивели з аварійного стану. По це 17 березня під час брифінгу повідомив мер Львова Андрій Садовий.

Завершено заміну покрівлі бань та даху церкви святої Параскеви П’ятниці у Львові. На реконструкцію бань було витрачено 1 млн 54 тис. грн коштів субвенції з держбюджету. За словами о. Михайла Савчака фундамент храму датують 1211 роком: “В нашій церкві зберігся один з найгарніших іконостасів в Україні початку XVII століття. Раніше церква булла з дерева. Після пожежі в середині XVII століття вона набрала сучасного вигляду”.

Цього року в місті планують завершити реконструкцію ще кілько церков. “Церкви Пресвятої Євхаристії (Домініканський собор), Вірменської церкви, церкви св. Трійці. Також нам необхідно цього року вивести з аварійного стану церкву св. Климентія. Щодо Вірменської церкви (друга половина XIV століття), то там зараз працює комісія. Підрядник, який виконував роботи, провів їх неякісно. Ми подаватимемо до суду на підрядника щодо повернення коштів, крім того, ми подаватимемо всі необхідні документи в правоохоронні органи”, – повідомив мер.