Б

Беринди вул.

Беринди вул.

Розмір зображення: 594:800 піксел

Вулицю Театральну з проспектом Свободи з’єднує вулиця Памви Беринди, названа так 1992 року на честь вихідця з Галичини, письменника, одного із зачинателів української шкільної драми та поезії XVI-XVII століть. Із початку ХІХ століття вулиця мала назву Вузька, з 1829 року – Біля Віденської кав’ярні, з 1871-го – Кілінського на честь одного з ватажків польського визвольного повстання 1794 року. В часи німецької окупації називалася Геллерштрассе.

Забудова вулиці: класицизм, сецесія.

Джерело: “”, 9 лютого, 2007 року, № 22 (92)

2012 р. Перспектива від вул. Галицької в бік просп. Свободи
Під № 1 за польських часів була страхова агенція “Майбутнє”, Польське товариство залізничних книгарень “Рух” і магазин модного жіночого одягу та…
Будинок (№ 1) (+)
Будинок банківської фірми “Уніон” (вул.Беринди, 3 – на плані; вказують також адресу просп.Свободи, 12) споруджено в 1909 р. (архіт.М.Улям). 	Під № 3…
Будинок (№ 3) (+)
8 квітня 2012 р. Фото М.І.Жарких. 	Перспектива вулиці П. Беринди, південного боку пл. Ринок та вул. Руської з видом на костел кармелітів (вул.…
2012 р. Перспектива від просп. Свободи
2013 р. Перспектива від просп. Свободи