Богдана Хмельницького вул.

Церква св.Федора

Церва св.Федора згадана в 1585 р. [Першодрукар Іван Федоров та його послідовники на Україні (16 – 1 пол.17 ст.): збірник документів. – К.: Наукова думка, 1975 р., док. 47, с. 80]

Церква св.Федора на Краківському передмісті згоріла під час сильної пожежі передмістя в 1623 р. [Львівський літопис і Острозький літописець. – К.: Наукова думка, 1970 р., с. 105]

В 1763 р. львівський маляр Шимон Яремкевич малював “божий гріб” на замовлення братства церкви св.Теодора [Жолтовський П.М. Художнє життя на Україні в 16 – 18 ст. – К.: 1983 р., с. 178].

Церква св.Федора (існувала до кін.18 ст.) На схематичному плані “Український Львів до 1939 р.” вона показана на непарному боці вул.Б.Хмельницького, десь між церквою св.Миколи і монастирем св.Онуфрія.