2009 р. Мер Львова Садовий пожинає славу «Святих П’ятниць»

Дата: 17.03.2009. Мер Львова Садовий пожинає славу «Святих П’ятниць» та чужих досягнень, піарячись на тлі церковних бань

Нині міський голова Львова Андрій Садовий дав виїзний брифінг у львівській пам’ятці архітектури церкві св. Параскеви П’ятниці, яку прес-служба міськради охрестила церквою Святих П’ятниць, – про це сьогодні, 17 березня, повідомив кореспондент ЗІКу.

За словами очільниці управління охорони історичного середовища Лілії Онищенко, похилені бані цієї церкви були відремонтовані торік. На заміну дахового покриття використали понад мільйон гривень із державної субвенції, призначеної на реставрацію пам’яток, а гроші на проектно-кошторисну документацію, виконану інститутом «Укрзахідпроектреставрація», зібрала церковна громада.

Отже оздоровленню пам’ятки сприяли парафіяни, проектанти і держава – за що їм честь і хвала. До чого тут Андрій Садовий із своїм коронним «Слава Ісусу Христу» та проповіддю на кшталт: «Церква і влада мають спільними зусиллями виступити проти явищ, які нищать наше теперішнє і майбутнє покоління. Цей союз – єдина запорука перемоги у боротьбі за здорове майбутнє», – лишається тільки здогадуватися. Імовірна причина цього – наступні перевибори.

«Західна інформаційна корпорація»