Город Володимира

Церква Десятинна

Церква Десятинна

Розмір зображення: 890:1012 піксел

Холостенко Н.В. Памятник древнерусской пластики. – Искусство, 1969 г., № 5, с. 49 – 50. [уламок рельєфу]

Шелковников Б. Стеклянные фляги из раскопок Десятинной церкви. – Сообщения Государственного Эрмитажа, 1970 г., т. 31, с. 37 – 38.

Див. також: Десятинна церква 19 ст.

У Києві відкрили доступ до Десятинної церкви (6.12.2015)

5 грудня відбулося офіційне відкриття відновленого оригінального контуру фундаменту Десятинної церкви.

Вкладені елементи

Як і князівські палаци, не збереглася до наших днів і Десятинна церква. Про її побудову ми знаємо з літопису, у якому зазначається: «Володимер……
Проблема відтворення
Проблема відтворення (+)
Руїни Десятинної церкви. 	Гравюра Паннемакера 1884 р. з малюнка невідомого художника початку XIX ст. Журнал «Живописное обозрение», 1884, № 9. …
Поч. 19 ст. Руїни Десятинної церкви (+)
Вигляд церкви, збудованої Петром Могилою на руїнах стародавньої Десятинної. 	Літографія Фабіянського 1857 р. з малюнка невідомого художника початку…
Поч. 19 ст. Церква св.Миколи Десятинного. Вигляд з півночі (+)
Гробниці, [найдені у 1824 р. в руїнах Десятинної церкви. У літографії А.Гаммершміда. 	Галерея киевских достопримечательных видов и древностей. –…
Гробниці, знайдені в 1824 р. (+)
Стародавні речі, знайдені в руїнах Десятинної церкви. У літографії А.Гаммершміда. 	Галерея киевских достопримечательных видов и древностей. – 1857…
[1857 р.] Стародавні речі (+)
Мозаїчна підлога та залишки живопису.У літографії А.Гаммершміда. 	Галерея киевских достопримечательных видов и древностей. – 1857 г.
[1857 р.] Мозаїчна підлога та залишки живопису
Фрагмент фрески кін. 10 ст. з Десятинної церкви. 	Джерело: Звід пам’яток історії і культури України. – К.: 1999 р., т. 1 (Київ), с. 86. 	Нині…
Фрагмент фрески (+)
Джерело: Пам’ятки України, 2004 р., № 4, обкладинка.
Рельєф богородиці Одигітрії (+)
Саркофаг
Саркофаг (+)
Дзвін 12 – 13 ст. Знайдений у 1937 р. неподалік фундаментів храму – на схід від решток капища (розкопки Ф. Мовчанівського, 1937 р.). НМІУ 	Джерело:…
Дзвін
Фрагмент колони з базою (розкопки М. Холостенка, 1965 р.). НМІУ 	Джерело: Пам’ятки України, 2004 р., № 4, с. 15.
Фрагмент колони з базою
Фрагмент набірної підлоги