^В

Вічова вул.

Площу Данила Галицького з вулицею Чорноморською з’єднує вулиця Вічева, названа так 1950 року. Від початку ХІХ століття мала назву Бенедиктинська поперечниця, згодом Бенедиктинська, бо тут розташовувався монастир Бенедиктинок. До складу вулиці за польських часів входила площа Бенедиктинська, а за радянських – площа Вічева, яких зараз не існує.

Від вулиці Вічевої відгалужується тупикова вуличка Піша, названа так 1871 року. У середині ХІХ століття мала назву Під Шкарпами та Сліпа. Забудова вулиці у стилі класицизму, сецесії та конструктивізму.

Джерело: “”, 8 травня 2008 року, № 64 (372)

Вкладені елементи

Будинок № 1 пам’ятний тим, що тут в 1876 – 1877 рр. мешкав І.Я.Франко. Меморіальна дошка 1981 р., скульптор Д.Крвавич, архітектор М.Федик [Львов:…
Житловий будинок (№ 1) (+)
Костел та монастир бенедиктинок 1595 р. [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав, 1956 р., с.…
Кляштор бенедиктинок (№ 2) (+)