^В

Весела вул.

Вулицю Удатного з площею Святого Теодора паралельно до вулиці Вугільної з’єднує вулиця Весела, названа так 1871 року. У середині ХІХ століття вона мала назви: Хасидим поперечниця і Старозаконна поперечниця.

У житловому будинку № 1 за польських часів містився магазин кухонного посуду Марґеля і Реннера. Під № 3 за Польщі була пекарня Шпроцера, тепер цього будинку не існує. У житловому будинку № 5 до 1939-го працювала перукарня Газельмуса, у 1950-х – бляхарська майстерня міськпобуткомбінату, зараз тут ресторан вірменської кухні “Арарат”. У житловому будинку № 7 за часів СРСР був штаб добровільних народних дружин Шевченківського району. Забудова вулиці: сецесія і конструктивізм.

Джерело: “”, 25 квітня 2008 року, № 60 (368)

Вкладені елементи

Ліворуч – вулиця Князя Мстислава Удатного, праворуч – вулиця Весела. 18 квітня 2013 р. Фото М.І.Жарких.
Вигляд з боку вул. Веселої. 18 квітня 2013 р. Фото М.І.Жарких.