^В

Валова вул.

Валова вул.

Розмір зображення: 600:800 піксел

Після того, як наприкінці XVIII століття австрійська влада розібрала східний бік міських укріплень, на залишках оборонних валів утворилася вулиця Валова. Починається вона від площі Міцкевича.

Забудова вулиці: бароко, класицизм, сецесія, нові забудови 2000-х років.

16 жовтня 2008 р. Фото М.І.Жарких.
2008 р. Перспектива від просп.Свободи в бік вул.Галицької
У будинку № 2 на Валовій до 1990-х років було машинно-обчислювальне бюро обласного управління торгівлі, тепер тут управління державної реєстрації…
Будинок (№ 4) (+)
В будинку № 5, де до 1939 року були Гуртівня польського купецтва, перукарня Сіпчинської та ресторан Фростіґа, за радянських часів розміщувалися…
Будинок (№ 5) (+)
Будинок (Валова, 6) інколи адресують як Галицька пл., 3 (в принципі те саме, але на плані Львова – Валова, 6). А на фасаді він має табличку № 20 (це…
Будинок (№ 6) (+)
На плані Львова має адресу вул.Галицька, 21. 	Будинок № 7/9 споруджено в 1908-1910 роках за проектом відомого львівського архітектора Арнольда…
Страхова фірма Т.Балабана (№ 7) (+)
Будинок споруджено в 1911 р. для Львівського банку за проектом А.Захаревича та Ю.сосновського; скульптурне оздоблення З.Курчинського.
Львівський банк (№ 9) (+)
Будинок споруджено в 1910 р. у стилі неоготики за проектом А.Шлеєна. На фасаді встановлено скульптури середн,овічних рицарів; на їхніх щитах – герби…
Житловий будинок (№ 11) (+)
У будинку № 13 віддавна працює магазин “Мисливець”, у ньому ж було популярне у 1980-ті кафе “Старий Львів”, тепер тут кав’ярня “Соната”. 	Ілько…
Житловий будинок (№ 13) (+)
Будинок (вул.Валова, № 14) пам’ятний тим, що тут в 2 пол.19 ст. містилось москвофільське товариство ім.Качковського; у 1926 – 1932 рр. – центральний…
Будинок (№ 14) (+)
У житловому будинку № 15 за польських часів містилися меблеві магазини Тененбаума та Попса. До початку ХХІ століття триповерховий житловий будинок у…
Офісний будинок (№ 15) (+)
Будинок (№ 16) (+)
Під № 17 від 1950-х був комісійний магазин, нині тут житловий будинок. 	Ілько Лемко 	Джерело: “Львівська газета”, 16 лютого 2007 року, № 27 (97)
Житловий будинок (№ 17)
Під № 18 до 1939 року була гімназія № 10 імені Сенкевича, від радянських часів тут містилося Музично-педагогічне училище імені Філарета Колесси,…
Житловий будинок (№ 19) (+)
Під № 20, де тепер працює управління охорони пам’яток історії, до 1970-х років іще були помешкання львів’ян. 	Ілько Лемко 	Джерело: “Львівська…
Будинок (№ 20) (+)
На плані Львова показано один будинок – Валова, 21, він же Братів Рогатинців, 24. Але в натурі на фасаді з боку Валової стоїть “21”, а на фасаді з…
Житловий будинок (№ 21) (+)
4 квітня 2012 р. Фото М.І.Жарких. 	У будинку № 25 за польських часів був магазин канцелярського приладдя Крістофа, нині магазин-салон ексклюзивного…
Житловий будинок (№ 25)
У будинку № 29 за польських часів містився торговельний дім паперової і графічної промисловості Гольцеля, зараз це житловий будинок. 	Ілько Лемко …
Житловий будинок (№ 29) (+)
У будівлі № 31 за радянських часів був обласний комітет ЛКСМУ, тепер у цьому приміщенні розміщується низка державних і громадських організацій. …
2012 р. Перспектива від вул. Підвальної в бік вул. Сербської