Житловий будинок (№ 3)

Дата: 16.03.2007

У будинку № 3 за Польщі була електротехнічна спілка “Електромонтер”, редакція журналу мод Ляндау, а також рекламне бюро та залізничні тарифні рекламації Фалімірського, у 1950-ті роки – гуртожиток Торгово-економічного інституту та шашлична, а в 1970-х у будинку облаштували один із перших у Львові барів (його інтер’єр стилізували під старовину), який отримав назву “Глинянська Вежа” на згадку про те, що в середньовічні часи на цьому місці стояла оборонна вежа. Тут можна було доволі недорого скуштувати фірмові деруни та випити горілки, пива або вина. Поряд був вхід до ресторану. Останніми роками приміщення переобладнували, і 2006 року тут знову відкрили відновлену “Глинянську Вежу”. На фасаді будинку № 3 – меморіальна таблиця, яка сповіщає, що тут 14 січня 1944 року загинув визначний діяч українського національного руху Роман Сушко.

Джерело: “

Будинок мпоруджено фірмою З.Кендзерського в 1898 р., скульптури роботи Б.Солтиса.