2009 р. Вчинено брутальне варварство

Дата: 14.04.2009. Перед Великоднем у подвір’ї Бернардинського монастиря у Львові вчинено брутальне варварство

На місці несанкціоновано вирубаних дерев у монастирському подвір’ї біля факультету культури ЛНУ ім. Ів.Франка, інституту «Укрзахідпроектреставрація», історичного архіву та церкви св. Андрія також несанкціоновано й без жодних дозволів будівельники заливають цементом майданчик під кафе, – про це сьогодні, 14 квітня, повідомив кореспондент ЗІКу.

Самочинне будівництво в охоронній зоні ЮНЕСКО, яке плюндрує сад монастирського подвір’я, робітники-вандали виконують за вказівкою власника кафе – одного із депутатів Львівської міської ради. Найсумніша іронія долі полягає у тому, що кафе відчужили в управління охорони історичного середовища Львова, яке розташоване в монастирських стінах у безпосередній близькості до незаконного будівництва!

Очільниця управління охорони історичного середовища Львова Лілія Онищенко дала припис припинити несанкціоновані будівельні роботи, але припис не виконали. Так само не змогли зупинити самочинного будівництва правоохоронці, викликані на місце події! Одіозне будівництво триває, у котре підкреслюючи, що міський голова Львова Андрій Садовий не забезпечує дотримання законності на території міста.