2011 р. Міжнародний конкурс визначить, що буде у Бернардинському дворику

У Бернардинському дворику в історичному центрі Львова проведуть міжнародний архітектурний конкурс щодо його облаштування. До конкурсу буде залучено кращих архітекторів з Європи, але при прийнятті рішення обов’язково буде враховано думку мешканців, церкви та підприємців.

«Раніше у Бернардинському дворику була будівля павільйонного типу. Її використовував лише один підприємець. Але це громадське місце, там не може бути лише одне підприємство. На жаль, спільного бачення із молодими хлопцями нам не вдалось знайти. Щоб і церква, і місто були задоволені. Тому попередню конструкцію після системних попереджень згідно рішення суду було демонтовано.

Натомість тепер тут буде проведено міжнародний архітектурний конкурс щодо її облаштування. До конкурсу будуть залучені кращі архітектори та фахівці. Окрім того, при прийнятті кінцевого рішенні обов’язково буде врахована думка церкви, мешканців», – зауважила начальник управління охорони історичного середовища Львівської міської ради Лілія Онищенко.

«Підкреслюю, це – громадське місце, яке не може бути використане одним з підприємств. Ми підготуємось до міжнародного конкурсу. Результати його залежать від умов, які ми пропишемо. Ми врахуємо інтереси передусім громади Львова, церкви і всіх оточуючих дворик суб’єктів господарювання», – сказала чиновниця.

Вона нагадала, що в дворику раніше був монастирський сад, який не зберігся до наших часів.

«Дворик є закритим простором, дуже добрим в міському середовищі, у гамірному місті, мешканці тут зможуть проводити своє дозвілля», – сказала Лілія Онищенко.

Вона зауважила, що для підготовки умов конкурсу треба 3-6 місяців.

«Будемо намагатись це зробити якомога швидше», – сказала Онищенко.

Як повідомила Лілія Онищенко, це перший крок в межах спільної з GIZ програми облаштування громадських міць в центрі міста.

Нагадаємо, зараз триває інвентаризація інших місць в центральній частині міста.