Сн – Ся

Стефаника вул.

Вулиці Коперника та Мартовича з’єднує вулиця Стефаника, названа так 1946 року на честь українського галицького письменника Василя Стефаника (1871-1936); від 1827 року мала назву Оссолінських на честь родини засновників наукового бібліотечного закладу у Львові; за часів німецької окупації називалася Постґассе (Поштова); 1945 року – Костомарова на честь українського й російського історика й письменника Миколи Костомарова (1917-1885).

Адресу № 5 має управління з надзвичайних ситуацій і цивільного захисту населення Львівської міськради.

У будинку № 6 за Польщі була українська нафтова спілка “У нас” і фотоательє “Спорт”, тепер тут магазин одягу “Поло” та контора приватного нотаріуса.

У будинку № 10 до 1939 року діяла Учительська крайова спілка та фабрика фортепіано Міхала Шкельського, нині тут бутик GPS.

У будинку № 16-а від 1950-х років діяв клуб “Львівгаз” обкому комунальних працівників, у 1970-1980 рр. – Клуб культури будівельників (відомий у Львові танцмайданчик, знаний у народі як “Газ”).

Забудова вулиці: класицизм, історизм, конструктивізм.

Джерело: “”, 17 жовтня 2008 року, № 153 (461)

Вкладені елементи

Бібліотека 1827 р. [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав, 1956 р., с. 53]. 	Бібліотека…
Осолінеум (№ 2) (+)
Пам’ятник В.С.Стефанику (1871 – 1936) – українському письменнику – споруджено перед бібліотекою ім.Стефаника в 1971 р. (скульптор В.Сколоздра,…
Пам’ятник В.С.Стефанику (№ 2) (+)
Будинок (вул.Стефаника, 3) збудовано в 1873 р. (архіт. Ф.Покутинський) як палац Ізабелли Дідушицької. Пізніше він належав мистецтвознавцю Владиславу…
Картинна галерея (№ 3) (+)
7 квітня 2012 р. Фото М.І.Жарких. 	Ліворуч – вул. Стефаника, праворуч – вул. Чайковського. 	У будинку № 4 до 1939-го містилося австрійське…
2012 р. Перспектива від вул. Чайковського в бік вул. Дудаєва
Картинна галерея (№ 7) (+)
Вигляд з північного сходу. 7 квітня 2012 р. Фото М.І.Жарких. 	Будинок знаходиться досить далеко від червоної лінії вул. Стефаника і своїм заднім…
Житловий будинок (№ 7а)
Житловий будинок (№ 9) (+)
Прибутковий будинок (вул.Стефаника, 11) споруджено в 1874 р. (архіт. А.Кун) у готичному стилі. 	Адресу № 11 за Польщі мала Спілка польських…
Житловий будинок (№ 13) (+)
7 квітня 2012 р. Фото М.І.Жарких. 	Житловий будинок 19 ст. (вул.Стефаника, 14) [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною:…
Житловий будинок (№ 14)
Фасад по вул. Стефаника. 7 квітня 2012 р. Фото М.І.Жарких. 	У будівлі № 15 за польських часів містилася Крайова спілка відгодівлі та збуту худоби,…
7 квітня 2012 р. Фото М.І.Жарких. 	Ліворуч – вул. Стефаника, праворуч – вул. Дудаєва.