2010 р. Ресторан Назарука у Бернардинському подвір’ї – незаконний, – депутати ЛМР

Дата: 08.12.2010

Учора на спільному засіданні двох постійних депутатських комісій Львівської міськради розглядали ситуацію, яка склалася із будівництвом у подвір’ї Бернардинського монастиря у Львові, де в охоронній зоні ЮНЕСКО фірма, до якої причетний радник мера Садового, споруджує ресторан без жодних дозволів і погоджень.

За словами депутата ЛМР Володимира Гірняка, щодо будівництва на вул. Валовій, 20 (йдеться про Бернардинський дворик) комісії заслухали головного художника Львова, начальника юридичного управління, директора департаменту містобудування й чиновників, дотичних до ситуації. Від імені громадськості виступив голова ЛОО УТОПІК Андрій Салюк. З оприлюднених фактів депутати дійшли одностайного висновку: те, що там здійснюється, грубо порушує норми чинного законодавства!

Дві комісії ухвалили спільне рішення: 1) доручити районній адміністрації припинити будь-які дозволи на ведення будівельних робіт, 2) скасувати дозвіл на літній майданчик, 3) звернутися в суд для того, щоб ця вся ділянка була приведена до попереднього стану.

«Ми заслухали представників ТзОВ «Фест», які сказали, що незважаючи ні на що, вони продовжуватимуть розпочаті роботи. Але вони не мають ніякого на це дозволу! Мали тільки дозвіл на літній майданчик до 1 листопада. Почали будувати 10 листопада без жодного затвердженого проекту, хоча там взагалі вони не мають права нічого будувати, тому що це літній майданчик, під яким земля ні у власності, ні в оренді.

Цей архітектурний об’єкт не включений в схему перспективного розвитку МАФів, нема жодних документів і жодних дозволів! Але я думаю, що після того, як юридичні дії будуть зроблені, то відповідна реакція настане», – запевнив Володимир Гірняк.

Нагадаємо, ЗІК першим повідомив про незаконне будівництво у подвір’ї Бернардинського монастиря, що стало можливим завдяки неналежному реагуванню правоохоронних органів у попередніх випадках нелегітимної діяльності ТзОВ «Фест», співзасновником якої є радник мера Андрія Садового Юрій Назарук.

«Західна інформаційна корпорація»