2011 р. Потвора в Бернардинському дворику має бути демонтована, – мер Львова

Дата: 10.03.2011

Міський голова Львова Андрій Садовий вважає, що самовільно збудована мережею концептуальних ресторанів «Фест!» конструкція у Бернардинському дворику у Львові на вул. Валовій, 20 має бути демонтована. «Потвора в Бернардинському дворику має бути демонтована», – заявив міський голова 10 березня на сесії Львівської міської ради.

Під час сесії до міського голови звернувся депутат від фракції ВО «Свобода» Андріян Гутник із запитом щодо укладення Галицькою районною адміністрацією Львова мирової угоди у справі за позовом адміністрації до ТзОВ «Мережа концептуальних авторських ресторанів «Фест!» про демонтаж самовільного будівництва. Гутник зауважив, що в Господарському суді Львівської області зараз перебуває на розгляді згадана справа, і третьою особою долучено Львівську міськраду.

«Згідно запропонованої відповідачем мирової угоди, ТзОВ «Мережа концептуальних авторських ресторанів «Фест!» бере на себе зобов’язання щодо усунення порушень, в тому числі: реставрація кам’яних елементів та пофарбування фасаду будинку на вул. Вірменській, 20; експонування збережених архітектурних елементів будівлі на пл. Ринок, 14 (склепіння, кам’яні портали, консервації крилатого лева); реставраційних робіт оборонного муру на вул. Валовій; демонтаж скляної конструкції і даху на вул. Валовій, 20 в Бернардинському дворику і проведення до погодженого проекту», – зазначено у зверненні.

Водночас він наголосив, що мирова угода може стосуватися, згідно з чинним законодавством, лише прав і обов’язків сторін щодо предмету позову.

«Оскільки в цьому випадку предметом позову є демонтаж самовільного будівництва на вул. Валовій, 20 в Бернардинському дворику, то підписання Галицькою райадміністрацією такої мирової угоди суперечитиме вимогам чинного законодавства України. У випадку визнання відповідачем позову та проведення демонтажу самовільного будівництва, пропоную управлінню архітектури департаменту містобудування Львівської міської ради розглянути питання про надання дозволу на розміщення відкритого літнього майданчика біля стаціонарного закладу ресторанного господарства (в Бернардинському дворику. – ZAXID.NET )», – сказав Андріян Гутник.

Водночас, міський голова Львова наголосив: «У цій ситуації ми будемо діяти виключно за законом. Треба подати публічно інформацію про порушення ТзОВ «Мережа концептуальних авторських ресторанів «Фест!». Вони мають ще багато часу, щоб до рішення суду виправити ці порушення. Вже від завтра вони можуть починати працювати над виготовленням проектної документації, де це необхідно. Закон – перш за все!», – наголосив Андрій Садовий.

Нагадаємо, ВО «Свобода» у Львівській міській раді мала намір домагатися від холдингу «!Фест» відшкодування матеріальних і моральних збитків, завданих місту самовільним будівництвом у Бернардинському дворику. Наразі будівництво у Бернардинському дворику «заморозили».