Кляштор босих кармеліток (№ 70)

Кляштор босих кармеліток (вул.Чупринки, 70) споруджено в 1893 – 1895 рр. (архіт. Ф.Штатц-молодший (Кельн), будував І.Левинський).

Нині (1999 р.) – міська телефонна мережа.

Під № 70 – храм УГКЦ святого Климентія. До 1939-го тут містився латинський костел і монастир кармеліток босих. У часи Другої світової на терені монастирського саду та цвинтаря німецькі нацисти розстрілювали італійських вояків. Після війни до 1952-го в будівлях монастиря був охоронний полк НКВС-МВС. Пізніше у храмі розмістили служби Львівської міської телефонної станції. 2004-го частину костелу повернули вірним для богослужінь. 2005-го в одній із ніш знайшли замуровану фігуру розп’ятого Христа без рук. Цю фігуру встановили у вівтарі храму як мученицький символ долі Церкви у ХХ столітті.

Джерело: “”, 2 листопада 2007 року, № 198 (268)