Зона “Полтавщина”

Садиба із с.Велика Павлівка [№ 9]

Усадьба крестьянина-бедняка (гончара) с запада Слобожанщины Кон. 19 ст.

Во дворе размещены хата, коморк и гончарная печь. Тут жил малоземельный крестьянин, который занимался гончарством.

Хата из с.Большая Павловка, Зиньковского уезда, Полтавской губ., построена в 1879 году. В плане: хата + сени + хатына + кладовая + чулан, пристроенный к кладовой. Постройка срубная, обмазанпя внутри и снаружи глиной и побелена. На фасаде и боковой стене побелка голубого оттенка, а тыльная сторона побелена рыжей глиной. В интеръере представлены различнве гончарные изделия крестьянского обихода, а также инструменты мастера.

Печь реконструирована по местным образцам.

Вкладені елементи

Хата із с.Велика Павлівка Зіньківського повіту Полтавської губ. (Зіньківського р-ну Полтавської обл.), 1879 р. (дерев.). 	Експлікація 2011 р.: хата…
Хата із с.Велика Павлівка (+)
Експлікація 2011 р.: комора поч. 20 ст. із с.Деревки Котелевського р-ну Полтавської обл. [це не помилка, таки точне повторення напису на коморі в…
Комора із с.Деревки (+)
30 березня 2011 р. Фото М.І.Жарких.
2011 р. Двір з коморою і гончарною піччю
Гончарне горно з м-ка Опішня Зіньківського району Полтавської обл. Споруджене в 1970-х рр. за давніми зразками.
Гончарна піч
2011 р. Брама. Вигляд з боку двора