2011 р. На місці Десятинної церкви не буде храму Московського патріархату

Дата: 20.01.2011

Московський патріархат не будуватиме каплицю на місці Десятинної церкви. Про це повідомила архітектор Лариса Скорик. “Під час обговорення долі фундаменту Десятинної було вирішено відмовитися від усіх варіантів, крім музею”, – зауважила вона.

“Буде організована історична експозиція, обладнана за сучасними технологіями. Конструкція навіть не буде виступати над землею – хіба що на 50 сантиметрів. Більше нічого на цьому місці будувати не будуть”, – запевнила архітектор.

Скорик підтвердила, що робоча група дійсно розглядала варіант будівництва платформи з каплицею, але вирішила від нього відмовитися.

Нагадаємо, раніше про плани зведення платформи повідомив Сергій Целовальник, начальник Головного управління містобудування, архітектури та дизайну міського середовища, відповідаючи на інформаційний запит журналістів.