2011 р. Біля фундаменту Десятинної церкви в Києві почали будівництво

Біля фундаменту Десятинної церкви в Києві, де Українська православна церква планує побудувати храм, почалося розвантаження будівельних вагончиків.

Про це Українській правді повідомив свідок події, депутат Святослав Олійник.

За словами Олійника, в середу близько 23:00 до Десятинної церкви під’їхали шість вантажівок з будівельними вагончиками, після чого кран почав вивантажувати вагончики на землю.

“На місце прибув наряд міліції, однак на їх прохання надати документи їм нічого не показали”, – розповів депутат.

За словами депутата, коли один із присутніх почав фотографувати ці події, на нього напав один з чоловіків, який був задіяний при розвантаженні вагончиків.

Далі, за словами Олійника, з дерев’яного зрубу, встановленого поруч з фундаментом Десятинної церкви, вийшов служитель церкви.

“На питання, що відбувається, він у хамській формі пояснив, що вагончики привезли для початку будівництва Десятинної церкви”, – сказав депутат.