Козелець смт

Собор Різдва богородиці

Розмір зображення: 519:800 піксел

Собор Різдва 1752 – 1763 рр. і дзвіниця 1766 р. [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав, 1956 р., с. 105].

Церква Різдва богородиці 1753 – 1763 рр., архіт.А.В.Квасов, І.Г.Григорович-Барський [Нариси історії архітектури України: дожовтневий період. – К.: Держбудвидав, 1957 р., список пам’яток].

Собор Різдва та дзвіниця 1752 – 1766 рр. [Постанова Ради міністрів УРСР “Про впорядкування справи обліку та охорони пам’ятників архітектури на території Української РСР” № 970 від 24.08.1963 р.].

Собор Різдва богородиці 1852 – 1766 рр. (вул.Даневича, 1) [Державний реєстр національного культурного надбання: пам’ятки містобудування і архітектури України (проект). – Пам’ятки України, 1999 р., № 2-3].

Козелець. Собор Різдва: орієнтація вівтаря 45°, до головній вулиці – А1, дзвіниця – А1. Спостереження М.І.Жарких, 24 серпня 1994 р.

Серія фотографій Антона Короба, опублікована 5.08.2018 р.

1914 г. Дворцы и церкви Юга
1914 г. Дворцы и церкви Юга (+)
Собор Різдва Богородиці в Козельці. 1752-1763 рр. Джерело: Логвин Г.Н. По Україні. – К.: Мистецтво, 1968 р., с. 143. 	З архітектурно-мистецького…
Фотогалерея (+)
Дзвіниця 1766 – 1770 рр., архіт.А.В.Квасов (?) [Нариси історії архітектури України: дожовтневий період. – К.: Держбудвидав, 1957 р., список…